5 tips voor het overleven van een jetlag

Het maakt niet uit naar welke stagebestemming je vertrekt, maar zodra er een tijdsverschil is, zal je vast te maken hebben met een jetlag. En wat is er nou erger dan nét aankomen op jouw droombestemming en last hebben van een jetlag? Heb jij moeite met op tijd te kunnen slapen of word je juist heel vroeg wakker? Wij hebben de tips voor jouw jetlag!

Tip 1: Pas je direct aan

Zet op het moment dat je gaat boarden en het vliegtuig instapt, meteen jouw horloge en telefoon op de tijd van jouw bestemming. Zo kun je je ritme alvast instellen op dit nieuwe tijdsritme. Ook bij aankomst is het belangrijk om gelijk mee te draaien met de tijden van de bestemming. Probeer ook te vermijden om constant na te gaan hoe laat het in Nederland zou zijn en wat je op dit moment zou doen in Nederland.

Tip 2: Drink water

Daarnaast is het ook belangrijk om tijdens en na jouw vlucht genoeg water te drinken. Drink vooral geen koffie, thee of alcohol, want dat werkt juist tegenovergestelde en daar droog je dus van uit. De lucht in het vliegtuig is onwijs droog en als je uitgedroogd raakt, dan voel je een jetlag twee keer zo erg. Om helemaal geen last te hebben van een jetlag is het een tip om meer dan 4 liter water tijdens je vlucht te drinken (gebaseerd op een vlucht van 12 uur). Dit zijn dus erg veel flesjes water!!

Tip 3: Chillen

Zorg ervoor dat je een aantal dagen voordat je start met jouw stage al gearriveerd bent. Stress werkt namelijk niet bevorderlijk voor een jetlag. Daarnaast is het ook fijn om even te acclimatiseren en de omgeving te leren kennen voordat je echt gaat beginnen bij jouw stagebedrijf.

Tip 4: Maar doe geen dutjes

Het is natuurlijk verleiding om na de vlucht en natuurlijk door al het chillen gelijk een dutje te doen als je aankomt op jouw bestemming, maar probeer dit te vermijden. Je moet je gaan aanpassen aan het lokale ritme en door toch te gaan slapen op onregelmatige tijden zal het langer gaan duren om in het ritme van jouw nieuwe tijdszone te komen. Het is moeilijk en de verleiding is groot, maar probeer vol te houden tot een acceptabele slaaptijd!

Tip 5: Accepteer je jetlag

Ten slotte is het ook belangrijk om gewoon te accepteren dat je last hebt van een jetlag. Probeer het je niet te laten belemmeren en voor je het weet ben je er alweer vanaf. Iedereen heeft er tenslotte last van en gelukkig is jouw stageperiode nog maar net begonnen: er zullen in de komende tijd genoeg prachtige herinneringen worden opgedaan zónder slaaptekort.

Tips jetlag stage buitenland
Onderwerpen:
,