Hoe je je buitenlandstage regelt in 5 eenvoudige stappen

Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat in het buitenland op stage! Je weet precies al in welk land en bij wat voor bedrijf, of je twijfelt er nog over. Maar nu is de grote vraag: wat moet ik allemaal regelen voor mijn stage in het buitenland? Dan ben je hier op het goede adres! In deze vijf stappen kom je het allemaal te weten.

Stap 1: Aanmelding bij Stage Mundo

Als eerste meld je je aan door middel van het inschrijfformulier bij Stage Mundo. Vervolgens plan je samen met een medewerker een Skypegesprek in, om te bespreken wat jouw voorkeuren en wensen zijn. Door deze te bespreken kan Stage Mundo voor jou een match zoeken met een bedrijf in jouw droomland. Meer informatie over deze stappen is te vinden op deze link.

Stap 2: Solliciteren bij jouw bedrijfsmatch

Zodra de match gemaakt is, is het tijd voor een sollicitatiegesprek! Dit zal plaatsvinden via Skype. Je leert het bedrijf kennen en zij jou. Ook probeer jij het bedrijf uiteraard te motiveren: waarom moeten ze jou aannemen en niet jouw klasgenoot? Als zowel jij als het bedrijf enthousiast zijn na het gesprek, hebben we een match en weet jij waar jij stage gaat lopen!

Stap 3: Akkoord vanuit school

Vaak is er een goedkeuring nodig vanuit school om toestemming te krijgen voor het lopen van deze stage. Dit is per school en opleiding verschillend, maar ga goed na welke informatie jij nodig hebt voor deze goedkeuring. Wellicht heb je dit al kunnen achterhalen in jouw sollicitatiegesprek. Stage Mundo zorgt voor een stagecontract zodat alles goed op papier staat vastgelegd. Mocht er andere informatie nodig zijn waar jij niet uitkomt, dan schieten wij te hulp!

Stap 4: Praktische zaken regelen

Nadat jouw buitenlandstage definitief is en je alle papierwerk hebt geregeld wat betreft school, komen er andere belangrijke zaken bij kijken. Zo moet je natuurlijk vliegtickets boeken, huisvesting en vervoer regelen en wellicht moet er iets veranderen aan jouw verzekering. Afhankelijk van jouw stageland is er ook wellicht een visum of andere papieren nodig voordat je daadwerkelijk mag beginnen. Stage Mundo zal jou hierin helpen en adviseren zodat je niets over het hoofd ziet en zonder zorgen kan genieten van de voorpret.

Stap 5: Meenemen op stage

In de paar dagen voor jouw vertrek beginnen de kriebels. Je wil natuurlijk niks vergeten wat je nodig hebt voor jouw lange periode in het buitenland. Afhankelijk van jouw bestemming neem je kleding en spullen mee. Wat je nou precies allemaal nodig hebt, lees in onze blog waar je een inpaklijst vindt!

Onderwerpen:
,