Mijn Favorites – stage in New York City

Wanneer je gaat stage lopen in New York City (of op vakantie gaat) zijn er echt een aantal dingen die je niet mag overslaan! In deze blog zal ik een aantal activiteiten (betaald en gratis) benoemen die ik persoonlijk erg leuk vond tijdens mijn stage in New York City en ik zeker kan aanraden.

Gratis komedie

Deze twee woorden maakt iedereen gelukkig, het is dan ook niet verrassend dat dit misschien wel één van mijn favoriete activiteiten tijdens mijn stage in New York City was. Een aantal weken per jaar worden er gratis stand-up komedie shows in de parken van NYC gegeven. Stand-up is sowieso een aanrader in de stad (Comedy Cellar), maar gratis en in de open lucht in de zomer maakt het wel extra bijzonder. Ik heb dan ook enorm gelachen!

Parken

Ik ben niet helemaal objectief wanneer het om dit specifiek park gaat aangezien ik ernaast woonde, maar Washington Square park was mijn favoriete park. Wanneer je hier op een zomerdag naartoe gaat kan je gratis genieten van alles wat er gebeurt: eetkraampjes, shows, kinderen in de fontein, reuze bellenblaas, muziek, kunst of een praatje met een mede New Yorker. Neem een handdoek mee en ga lekker in het gras liggen en genieten van alles wat er om je heen gebeurt.

Daarnaast kan ik ook niet genoeg krijgen van het Brooklyn Bridge park, ga met de A,C of F train naar Brooklyn en wandel door de legendarische Washington str. voor een foto van de Manhattan Bridge, vervolgens wandel je zo het park in naar beneden voor een unieke foto van de Brooklyn Bridge met de Financial district in Manhattan. Wandel terug over de Brooklyn Bridge en je hebt de donuts er weer afgewandeld.

Govenors Island en het vrijheidsbeeld

In de zomer kan je voor 3 dollar met de ferry naar Govenors Island, dit is een uniek stukje New York City en zeker het bezoeken waard. Vanaf dit eiland kan je prachtige foto’s van NYC maken en in de zomer worden hier veel evenementen georganiseerd. Daarnaast heb je hier goed zicht op het Vrijheidsbeeld. Over ferry’s en het Vrijheidsbeeld gesproken: er zijn veel tours die je naar het Vrijheidsbeeld kunnen brengen, wil je het Vrijheidsbeeld in dan moet je dit ruim 6 maanden van tevoren boeken. Echter gaat er ook een gratis ferry naar Staten Island die langs het Vrijheidsbeeld vaart: wel de foto’s niet de tour kosten is meer geld voor donuts. Voor meer gratis activiteiten in NYC ga naar: https://theskint.com

Top of the rock

Wanneer je in NYC bent moet je het eigenlijk ook wel van bovenaf hebben gezien. Nu kan je de helikopter pakken (tussen de 200 & 350 dollar). Echter houd ik liever mijn voeten aan de grond (lees: in een gebouw). Nu zijn er een aantal plekken waar je dit kan doen: One World Observatory, Empire State Building of Rockefeller Center. Mijn favoriet was toch wel het Rockefeller Center: Top of the Rock wordt de activiteit genoemd. Het was mijn favoriet tijdens mijn stage in New York City, omdat je aan de ene kant zicht hebt op de Empire State Building en aan de andere kant zie je Central Park. Deze activiteit is ongeveer 42 dollar.

Films

Wanneer je aan Amerika denkt, dan denk je ook aan films! Soms wandel je door een straat in NYC en wandel je zo een filmset op of loop je een bekend acteur tegen het lijf bij de Starbucks. Maar daar gaat deze tip niet over, NYC zit namelijk vol met kleine authentieke bioscopen en theaters, inclusief vintage bord boven de ingang. Maar na een lange werkdag film kijken op een vintage stoel is misschien iets minder comfortabel. Daarom hebben een aantal bioscopen (zoals AMC en Cinépolis) in NYC verstelbare lounge stoelen (recliner stoel). Deze stoelen kunnen helemaal naar achteren en je kan liggend de film kijken. Denk er wel om dat de kans om in slaap te vallen tijdens de film iets hoger is.

Daarnaast zijn er ook locaties waar je kan dineren en film kijken tegelijk. Alles om je filmervaring zo plezierig mogelijk te maken. Een bioscoopkaartje kost ongeveer 14 dollar maar als je ‘stubs member’ bent bij AMC (gratis inschrijven), dan kan je op dinsdags voor 5 dollar naar de AMC bios.

Uiteraard kan ik wel blijven schrijven over alle leuke activiteiten in NYC. Een lijst met leuke restaurantjes, de leukste feestdagen of de mooiste winkels. Maar voor nu heb ik het bij de activiteiten gehouden die mij het meest bijstaan. Ik hoop dat dit jouw ervaring naar NYC nog leuker gaat maken, of je nou stagiaire of tourist bent!

Liefs Manoek

Onderwerpen:
,