Praktische tips Australie

Australië is bij iedereen ontzettend populair. Veel mensen maken er prachtige roadtrips waar je zowel mooie steden als natuurgebieden kunt zien. Het is letterlijk aan de andere kant van de wereld en er is zoveel te doen en te zien. Maar tijdens je stage in Australië moet je ook rekening houden met praktische dingen en hier gaan we tijdens deze blog verder op in.

Klimaat

In Australië is het in onze winter, zomer. En in onze zomer, zou je dus ook kunnen skiën in de winter. Het heeft een gematigd klimaat. In de zomermaanden (december tot februari) is het bijna overal erg heet, behalve in Tasmanië. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 30 graden. Je moet tijdens je stage in Australië luchtige kleding meenemen en een vest voor de koelere avonden. Daarnaast heb je winterkleding nodig in de periode van mei tot september met name in Victoria en Tasmanië.

Taal

Er wordt voornamelijk Engels gesproken. Engels wordt veel in het internationale bedrijfsleven gebruikt. Door dit veel te gebruiken tijdens je stage in Australië zal een groot voordeel zijn in je verdere carrière.

Geld

Je betaald met de Australische Dollar (AUD). Dit kun je gewoon pinnen en hiermee kun je betalen. Ook kan je op de meeste locaties gewoon pinnen of met creditcard betalen.

Veiligheid

Australië is een veilig land. Wel moet er in sommige periode opgepast worden voor overstromingen en bosbranden. Het verkeer rijdt op de linkerhelft en haalt rechts in. Dit is dus het tegenovergesteld van Nederland. De wegen zijn goed en verhard.

Overige

  • Het is ongeveer tussen de 19.5 en 21.5 uur vliegen vanaf Amsterdam
  • Australië kent ook een zomer- en wintertijd. Echter gaan deze op andere dagen in dan in Nederland. Het verschil met Nederland is hierdoor tussen de 6 en 10 uren.
  • Je kan water uit de kraan drinken.
  • De voltage is 230. Je kunt bij supermarkten, of in Nederland al een wereldstekker kopen, zodat je gewoon je laptop kunt gebruiken.
  • De medische zorg in Australië is erg goed. Wel is de zorg erg duur, dus zorg dat je goed verzekerd bent
  • Inentingen zijn niet nodig.

Wist je dat?

  • Dat niet Sydney maar Canberra de hoofdstad is van Australië
  • Australië 550 nationale parken heeft
  • Australië één van de enige landen is waar je kangeroes kunt vinden?

Onderwerpen:
,