Praktische tips Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is letterlijk aan de andere kant van de wereld. Hier komen toeristen uit de hele wereld vanwege de mooie en indrukwekkende natuur, de vele sporten die je hier kunt beoefenen en de cultuur. Maar tijdens je stage in Nieuw-Zeeland moet je ook rekening houden met praktische dingen en hier gaan we tijdens deze blog verder op in.

Klimaat

Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat. Het heeft aangename zomer en zachte lenteachtige winters. Het Noordereiland is warmer als het zuidereiland. In de winter valt hier wel meer regen. Op het Zuidereiland valt vooral aan de westkant de meest regen. Het hoogseizoen is vanaf kerst tot en met januari. In de winter (als het in Nederland zomer is) valt er genoeg sneeuw rond Mount Cook, zodat je in die tijd daar ook kunt skiën. Je moet tijdens je stage in Niew-Zeeland luchtige kleding meenemen en een vest voor de koelere avonden. Daarnaast heb je winterkleding nodig in de periode van mei tot september.


Taal

Er wordt Engels en Maori gesproken. Beide zijn het officiële talen. Engels wordt veel in het internationale bedrijfsleven gebruikt. Door dit veel te gebruiken tijdens je stage in Nieuw-Zeeland zal een groot voordeel zijn in je verdere carrière .

Geld

Je betaald met Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). Dit kun je gewoon pinnen en hiermee kun je betalen. Ook kan je op de meeste locaties gewoon pinnen of met creditcard betalen.

Veiligheid

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste landen ter wereld. Het verkeer rijdt op de linkerhelft en haalt rechts in. Dit is dus het tegenovergesteld van Nederland. Eén van de belangrijkste verkeersverschillen is dat bij een T-kruising rechts geen voorrang heeft. Als voor jou de weg eindigt, moet je de bestuurders op de doorgaande weg voorrang verlenen.

Overige

  • Het is ongeveer 24 uur vliegen vanaf Amsterdam
  • Nieuw-Zeeland kent ook een zomertijd. Het verschil met Nederland is hierdoor tussen de 10-12 uur.
  • Je kan water uit de kraan drinken.
  • De voltage is 230. Je kunt bij supermarkten, of in Nederland al een wereldstekker kopen, zodat je gewoon je laptop kunt gebruiken.
  • De medische zorg in Nieuw-Zeeland is erg goed. Wel is de zorg erg duur, dus zorg dat je goed verzekerd bent
  • Inentingen zijn niet nodig.

Wist je dat?

  • Nieuw-Zeeland bekend staat om de mooiste natuur per wereld?
  • Er onder de 20 een absoluut drankverbod geldt voor weggebruikers?
  • De kans vele male groter is dat je een schaap tegenkomt dan een mens

Onderwerpen:
,