Praktische tips Spanje

Wil jij weten hoe je goed voorbereid je stage avontuur aangaat in Spanje? Lees hieronder onze praktische tips over Spanje.

Spanje is het land van gezelligheid, overal zul je mensen tot de late uurtjes op straat vinden. Kletsend met elkaar onder het genot van een wijntje en heerlijke tapas. Daarnaast vind je in Spanje genoeg afwisseling. Groene bergen, prachtige kustlijnen en oude steden.

Klimaat

Spanje heeft een prettig klimaat. Warme zomers en milde winters. Het land is echter wel groot, wat het klimaat per regio weer verschillend maakt. In het binnenland kan het in de zomer erg warm zijn en in de winter juist weer aardig winters. Het is daarom aan te raden om van te voren op te zoeken wat je kunt verwachten, omdat het per periode en regio erg kan verschillen. Zo weet je precies of je alleen zomerkleding moet inpakken of dat het ook handig is om je winterjas mee te nemen!

Taal

Spanje kent 5 officiële talen, waarvan Spaans de meest voorkomende en officiële nationale taal is. In de grote steden en bij de jongere generatie kun je je in het Engels ook goed verstaanbaar maken. Wanneer je Spaans kunt of leert is dit wel een pre, zeker omdat je het tijdens je stage tijd in Spanje echt een boost kunt geven en Spaans goed op je CV staat. 

Geld

De nationale munt van Spanje is de euro en je betaalpas kun je bijna overal gebruiken. Vergelijkbaar als in Nederland. Bij het opnemen van contant geld, betaal je bij sommige banken transactie kosten. 

Qua fooi is het zo dat dit in Spanje vaak bij de rekening is inbegrepen. Mocht dit niet zo zijn, dan is een fooi van +- 5% over de rekening gebruikelijk. 

Veiligheid 

Spanje is een veilig land en er geldt dan ook een positief reisadvies. Let wel op voor zakkenrollers in de grote steden. Zorg voor oplettendheid.

Qua verkeer is Spanje goed te doen. Eigenlijk is het vergelijkbaar met Nederland, ook qua verkeersregels. Wel kan het wennen zijn om in de grote steden te moeten autorijden. Je kunt er dan voor kiezen om het openbaar vervoer te gebruiken, dat perfect is geregeld in Spanje. 

Overig

  • Afhankelijk van de plaats is het gemiddeld 3-5 uur vliegen naar Spanje. Naar Barcelona is het al mogelijk om in 2 uur te zijn
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland (zomertijd)
  • In Spanje kun je uit de kraan drinken, echter is er vaak chloor achtig. Qua smaak is het dan prettiger om water uit flessen te drinken
  • In Spanje heb je dezelfde stopcontact als in Nederland, een wereldstekker is dan ook niet nodig. 
  • De gezondheidszorg in Spanje is prima geregeld, vergelijkbaar als in Nederland 
  • Voor Spanje heb je geen reisvaccinaties nodig

Wist je dat?

  • Een siësta (middag dutje) nog steeds gebruikelijk is. Vaak zijn de winkels dan ook gesloten. Dit kan van 12.00-17.00 duren
  • Spanje meer dan 8.000 km aan strand heeft
  • Dat je niet gek moet opkijken als mensen in Spanje om 10.00 ‘s ochtends (of eerder) al aan de wijn zitten 

Onderwerpen:
,