To do Bonaire

Bonaire is de warmste gemeente van Nederland en naast dat het er dus heerlijk vertoeven is tijdens je stage, kun je er ook van alles doen. De leukste to do’s op Bonaire die je van je bucketlist moet afstrepen tijdens je stage bespreken we in deze blog.

Duiken

De helft van alle toeristen komt op Bonaire om te duiken. Het staat bekend om haar mooie onderwaterwereld. De koraalriffen van Bonaire vormen de leefomgeving van vele vissen en andere zeebewoners. Het koraal is vrijwel nog geheel intact, terwijl dit op andere Caribische eilanden niet zo is, vanwege de orkanen. Op sommige plaatsen is het zich wel tot meer dan 90 meter. Het duiken is heel laagdrempelig. Op ieder moment van de dag kan je naar een plek aan de kust rijden om daar vanaf het strand een duik te maken. Ook zijn er vele duikscholen waar je bijvoorbeeld je PADI kunt halen, voor studenten geldt vaak een leuke korting. Duiken moet je dus gedaan hebben en mag niet ontbreken op je bucketlist met to do’s op Bonaire!

Klein Bonaire

Klein Bonaire is ongeveer een kwartiertje varen vanaf Bonaire. Mensen gaan hierheen om te duiken of om van het strand te genieten.  Je mag alleen op het strand komen aan de noordkant, verder mag je het eiland niet betreden. Omdat het een broedgebied is van zeeschildpadden en het leefgebied van vele dieren, zoals leguanen. De water taxi vertrekt ongeveer 3 a 4 keer per dag naar Klein Bonaire. Er is geen horeca of toiletten op het eiland, dus je dient zelf eten en drinken mee te nemen. Als je vanaf het strand richten het oosten loopt, kom je op een gegeven moment bij een geel paaltje. Dit is een goede plek om te snorkelen of te duiken. Je kunt ook via verschillende tours naar Klein Bonaire om daar te snorkelen of te duiken. Hiermee kan je ook naar de andere kant van het eiland, waar je vaak mooier kunt snorkelen en duiken. Het is ook mogelijk om zelf een boot te huren, dan kun jezelf de gehele dag indelen.

Kiten

Ben je een kite liefhebber? Dan zit je tijdens je stage op Bonaire helemaal goed. Het waait er goed, vooral tijdens februari tot augustus. De kitesurf locaties bevinden zich in het zuidwesten, de beste locatie is Kite Beach. Op sommige dagen zijn hier tientalen kiters aan het kitten. Het water is de hele dag vlak, waardoor het ideaal is. Midden op het strand is een Kite Bus. Hier kun je een drankje nemen en vanaf de kant de kitesurfers bekijken. Ook kun je hier kiteboards kopen, huren of repareren. Kan je nog niet kiten? Dan kan je hier ook kiteles nemen. Studenten krijgen hier korting. Dus ook dit is een aanrader om te doen, of om in ieder geval naar kiters te kijken.

Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire. Het is ook de grootste plaats van het eiland. Het is een kleine en rustige stad aan de kust. Het heeft veel gekleurde gebouwen. Het bestaat eigenlijk uit de boulevard met meerdere restaurantjes en de winkelstraat. Overdag is het vrij rustig, maar ’s avonds zitten de restaurants gezellig vol en kun je er heerlijk eten of een drankje doen. Je zult hier dan ook zeker vaker komen tijdens je stage op Bonaire.

Donkey Sanctuary

Donkey Sanctuary Bonaire zet zich in om alle ezels van Bonaire een goed en beschermd leven te bieden. Ze bieden nu opvang aan ongeveer 600 ezels en hier worden ze goed verzorgd en hebben ze alle ruimte. Zieke ezels krijgen hier ook medicatie en worden verzorgd. Je kunt er langs komen om de ezels te bekijken. Je kunt met de auto door het park rijden en de ezels voeren. Daarnaast vertellen de vrijwilligers je ook alles over de ezels. Ook kunnen er in de winkel souvenirs gekocht worden. Dit geld gaat weer naar de verzorging van de ezels. De medewerkers geven ook voorlichting over de leefwereld van toeristen aan eilandbewoners, toeristen en scholen. Het is zeker de moeite om hier eens langs te gaan!

Onderwerpen:
,