To do Malta

Je stage op Malta is begonnen, maar wat kun je hier nou eigenlijk allemaal doen? Dat het er heerlijk weer is, je naar het strand kan en eindeloos cultuur proeven dat weet je al, maar wat zijn nou echt de must to do’s op Malta? In deze blog lees je een voorproefje hiervan, we lichten vier dingen toe die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw stage op Malta!

Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta. Het is de kleinste hoofdstad van Europa, maar je hoeft je hier zeker niet te vervelen. Het is net alsof je terug bent in de middeleeuwen en er is veel cultuur terug te vinden. Er zijn vele mooie gebouwen, monumenten en huizen met balkonnetjes. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in de kathedraal of als je meer wilt weten over de geschiedenis om naar Fort Elmo of het War Museum te gaan.

Het is dus zeker een aanrader om hier eens lekker door heen te lopen en alle bezienswaardigheden in je op te nemen. Ook kun je er uiteraard terecht om te winkelen of lekker te eten. In het havengebied van Valletta vind je drie steden; Birgu, L-Isla en Bormla. Dit worden vaak de Three Cities genoemd. De geschiedenis is hier erg rijk en je vindt hier meerdere paleizen en kerken.

Gozo en Comino

Gozo en Comino zijn buureilanden van Malta. Je kunt hier makkelijk heen met een ferry en daarbij je auto meenemen. In Gozo kun je een boottocht maken door Dwerja Bay, een bezoek brengen aan de Ggantija tempels of een kijkje nemen in de havenstad. Wat ook leuk is om eens te doen, is om niet met de ferry maar per watervliegtuig naar Gozo te gaan. Dit is natuurlijk al een ervaring op zich! Comino wordt gezien als het paradijs. Het water is heel helder en heeft een wit zandstrand. Doordat het zo mooi is, is het ook erg populair. In het hoogseizoen liggen hier vele grote boten. Wat dus al erg gaaf is om te zien. Kortom, hier moet je minimaal een keer geweest zijn tijdens je stage op Malta.

Avondje uit in St. Julians

St. Julians is een levendige stad. Het ligt aan de kust en is erg gericht op toeristen. Je hebt hier goede hotels, leuke winkels en kunt er heerlijk eten. Maar je kunt er ook goed stappen! Vooral in de wijk Paceville zijn veel uitgaansgelegenheden. Hier zul je dus als stagiaire vaker dan één keer komen.

Tempelhoppen

Op Malta heb je meerdere tempels. Het mooiste tempelcomplex is het Hypogeum en Hal Saflieni. Beide zijn ondergronds en verspreid over drie niveaus. Je moet vooraf reserveren, want er worden maar een aantal bezoekers per dag toegestaan. Ook mag je niet fotograferen. Het is dus echt de ervaring die je beleefd, en zeker iets wat je van je bucketlist met to do’s Malta moet afstrepen.

Onderwerpen:
,