Vervoer tijdens je stage in het buitenland

Stage in het buitenland, welk vervoer is nodig? Als je op stage gaat naar het buitenland, ga je misschien anders reizen dan je gewend bent in Nederland. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je te verplaatsen en per bestemming is er van alles mogelijk. In deze blog lees je wat de mogelijkheden kunnen zijn. Stage Mundo geeft jouw advies over de mogelijkheden rondom jouw bestemming.

Auto

Een auto is een ideaal vervoersmiddel voor jouw stage-avontuur. Je kan gemakkelijk overal naar toe en jouw bestemming ontdekken. Daarnaast is het ook veilig. Ook kan je jouw auto delen met een mede stagiair of huisgenoot om te kosten te delen. Niet in alle bestemmingen is het huren van een auto gedurende jouw stagetijd mogelijk. Zo zijn er landen waar je een auto pas mag huren nadat je 5 jaar je rijbewijs hebt of pas als je 25 jaar bent. Ook is het soms niet mogelijk omdat de kosten erg hoog zijn. Vooral in de landen Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao is het huren van een auto goed mogelijk. 

Auto huren tijdens je stage in het buitenland

Scooter

Ook zijn scooters populair vervoer onder stagiaires. Het is wat goedkoper vervoer dan een auto huren tijdens je stage, maar dat brengt ook risico’s mee. Je bent natuurlijk wat kwetsbaarder dan in een auto. Ook heb je misschien nog geen ervaring met het verkeer op jouw bestemming en daarom kan je voor vervelende verrassingen komen te staan. Aan de andere kant glip je tussen de auto’s door in een vaststaande straat of file, hoef je vaak geen parkeerkosten te betalen en ben je altijd op tijd bij jouw stage. Een scooter is populair in Bali, Malta en Bonaire.

Scooter huren tijdens je stage in het buitenland

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is op jouw bestemming misschien wel veel beter geregeld dan de NS met zijn eeuwige vertragingen. Vooral in grote steden rijden metro’s of trams elke paar minuten zodat het niet uitmaakt als jij jouw metro op 1 minuut hebt gemist. Het ov-stelsel verschilt per land, maar als jij verblijft bij een halte of station en jouw stagebedrijf bevindt zich ook dichtbij eentje, dan ben je er zeker van dat je makkelijk overal naartoe komt. Daarnaast ben je als ov-gebruiker een echte inwoner van dit land en meng jij je tussen de anderen. Vooral in Amerika, Spanje en Engeland is het openbaar vervoer prima te doen! 

Openbaar vervoer tijdens je stage in het buitenland

Benenwagen en andere mogelijkheden

Natuurlijk zijn er naast bovengenoemde opties ook andere mogelijkheden om je te verplaatsen op jouw stagebestemming. Misschien is jouw stagebedrijf wel zó dichtbij dat je het makkelijk lopend kan doen. Of word jij opgehaald door een collega om elke dag naar jouw stage te gaan. En in sommige landen/steden is een taxi/uber weer super goedkoop en een fijne vervoersmiddel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Stage Mundo zal jou adviseren wat de beste optie is voor jou. Hierbij kijken we naar jouw bestemming maar ook de reistijd tussen jouw stageplek en huisvesting en het verkeer natuurlijk! 

Welke vervoersmogelijkheden zijn er tijdens je stage in het buitenland
Onderwerpen:
,