WERKWIJZE STAGE MUNDO

De eerste stap is gezet, je bent geïnteresseerd in buitenland stage! Misschien weet je al precies in welk land je stage wilt gaan lopen. Maar misschien weet je dit ook nog helemaal niet. In beide gevallen kunnen we je helpen. Hieronder lees je stap voor stap onze werkwijze.

 • Aanmelden en oriëntatie

  Na de aanmelding volgt er een oriëntatie gesprek via Skype waarin we kennismaken met elkaar en we jouw wensen bespreken.

 • Geschikte stageplek zoeken

  Na het oriënterende adviesgesprek, gaan wij op zoek een passende stageplek voor jou in het land naar keuze.

 • Solliciteren en stagematch

  Er volgt een sollicitatiegesprek tussen jou en het bedrijf, vanuit beide kanten een match? Wij maken een stagecontract voor je op.

 • Praktische zaken regelen

  Nu kunnen we je helpen bij het regelen van huisvesting, vervoer, de stagevergunning en overige zaken.

 • Aankomst in jouw stageland

  Wij vangen jou op bij aankomst in jouw stageland en maken je wegwijs.

Uitleg stappenplan

Stap 1: Aanmelding 

Je kunt er voor kiezen om je direct vrijblijvend aan te melden door middel van het inschrijfformulier. Vul zoveel mogelijk in. Het inschrijfformulier komt bij ons terecht, we nemen deze door en nemen contact met je op.
Mocht je eerst nog vragen hebben of bijvoorbeeld meer willen weten, neem dan ook gerust eerst contact met ons op. Dit kan op allerlei manieren: telefoon, WhatsApp, e-mail, Facebook, Instagram of Skype.

 

Stap 2: Oriëntatie 

Zodra we je inschrijfformulier hebben ontvangen, zullen we contact met je leggen om een afspraak in te plannen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat we iedereen spreken door middel van een Skype- of videogesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, nemen we je inschrijfformulier door en kunnen we al je vragen beantwoorden. Ook kunnen we je tijdens dit gesprek op maat advies geven. Welk land past bij jou en jouw studierichting en wensen? Door onze ervaring kunnen we hier goed in meedenken en adviseren. Het Skype gesprek is vrijblijvend en kosteloos, mocht je hierna gebruik willen maken van onze dienst dan vragen wij een aanbetaling van €150,- op je pakketprijs*. Hierna gaan wij direct aan de slag om jouw droomstage te realiseren!

Ook vinden we het belangrijk dat je goed voorbereid je stage-avontuur en je sollicitatie met jouw stagebedrijf aan gaat. We kunnen je advies geven tijdens het Skype gesprek op het gebied van je cv en sollicitatie tips en tricks geven die jou hierbij kunnen helpen.

 

* Mocht je een afzeggen met een geldige reden, ontvang je de aanbetaling van €150,- retour minus administratiekosten van €35,-. Onder geldige reden verstaan wij onder andere ernstige privé omstandigheden of afkeuring van de stage vanuit je school. Indien je zonder geldige reden afzegt, zijn wij genoodzaakt om de aanbetaling van €150,- te houden.

Mochten wij niks voor jou kunnen vinden, wat gelukkig bijna niet voor komt, ontvang je het volledig bedrag van de aanbetaling retour. Wij werken namelijk op ‘no cure, no pay’ basis.

 

 

Stap 3: Intake betreffende land

Wij hebben in alle landen die wij aanbieden samenwerkingspartners ter plaatse. Dit zijn Nederlandse collega’s die het net als ons enorm leuk vinden om voor jou een passende en toffe stageplek te vinden. Deze collega’s zullen contact met je leggen en op zoek gaan naar een passende stageplek voor jou. Zij hebben korte lijntjes met de bedrijven in het betreffende land en zullen je opvangen bij aankomst en zijn ter plaatse voor jou bereikbaar tijdens je stagetijd.

 

 

Stap 4: Bedrijfsmatch zoeken 

Onze collega’s ter plaatse gaan na aanleiding van jouw wensen en stage-eisen hard aan de slag om een passende stageplek te zoeken. Zodra zij een geschikt bedrijf hebben gevonden, nemen ze direct contact met je op.
Voor zowel jezelf als het bedrijf is het fijn om het geïnteresseerde bedrijf ook zelf nog te spreken. Je wilt natuurlijk graag weten waar je terecht komt, wie je stagebegeleider zal worden en of het een match is tussen jou en het bedrijf. Maar ook of de werkzaamheden aansluiten bij jouw eisen en opdrachten vanuit je opleiding. Onze collega’s ter plaatse zullen een gesprek tussen jou en het bedrijf inplannen. Op dit moment krijg je vaak ook de informatie over het bedrijf en de achtergrond, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het betreffende kennismakingsgesprek met het bedrijf.

 

 

Stap 5: Solliciteren

Een sollicitatie op afstand, hoe gaat dat? Er zal een afspraak voor jou ingepland worden om een gesprek te voeren met het geïnteresseerde bedrijf. Dit zal via Skype zijn of via videobellen (WhatsApp of Facetime). Bereid je op zo’n gesprek goed voor. Lees je van te voren in over het bedrijf, weet van jezelf wat jouw kwaliteiten zijn en wat je het bedrijf zou kunnen bieden. Waarom moeten ze jou aannemen en bijvoorbeeld niet jouw klasgenootje?
Stel ook vragen aan het bedrijf zelf, dit toont aan dat je geïnteresseerd bent en je goed hebt ingelezen en voorbereid. In onze blog lees je nog veel meer tips en tricks over solliciteren.

 

 

Stap 6: Stagematch

Na het gesprek met het betreffende bedrijf, neemt het bedrijf contact met ons op en laat weten hoe zij het gesprek hebben ervaren. We vragen dit ook altijd aan jou, hoe was je gevoel bij het gesprek en het bedrijf?
Wanneer het betreffende bedrijf aangeeft dat ze je graag willen aannemen, vragen wij of je de stage ook wilt aannemen. Dan spreken we van een stagematch. Op dit moment zul je ook van ons de factuur ontvangen voor de bemiddelingskosten. Mocht je helaas niet zijn aangenomen of het was geen match tussen jou en het bedrijf, gaat de zoektocht verder. Let wel op dat het aanbod van bedrijven niet eindeloos is. Als jij, je opleiding en het betreffende bedrijf akkoord gaat met jouw stageplek, dragen wij zorg voor het stagecontract. Misschien heb jij een stagecontract vanuit je opleiding? Dan helpen we je erbij dat deze goed ingevuld en ondertekend zal worden.

 

 

Stap 7: Praktische zaken

Yes! Jouw buitenland stage is definitief, je hebt de belangrijkste stap voltooid (een stageplek is geregeld). Nu gaan we je helpen bij het organiseren van de bijkomende, net zo belangrijke, zaken. Denk aan bijvoorbeeld huisvesting, vervoer, stagevergunning, advies bij verzekeringen en vliegtickets etc.

 

 

Stap 8: Aankomst stage 

Wij vinden het erg belangrijk dat je goed wordt opgevangen in het land waar jij stage gaat lopen. Zeker omdat vaak alles nieuw, spannend en onbekend is. We willen jouw stagetijd zo zorgeloos mogelijk maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om opgehaald te worden en naar jouw huisvesting gebracht te worden. Ook kunnen onze collega’s ter plaatse, indien gewenst, meegaan naar jouw eerste stagedag voor een korte kennismaking. Onze collega’s ter plaatse zullen ook altijd tijdens jouw stagetijd bereikbaar zijn mocht er iets zijn of wanneer je vragen hebt. Sommige landen bieden aan dat er een welkomstborrel of kennismakingsdag/-moment wordt gepland met alle nieuwe stagiaires van die periode. Zo kom jij in een warm bad terecht en leer je snel jouw medestudenten van die stageperiode kennen.
Bij ons houdt het contact na plaatsing niet direct op, wij zullen altijd bereikbaar zijn voor jou en jouw achterblijvers in Nederland voor vragen of om je te helpen mocht dit nodig zijn!

Stage lopen in het buitenland? Wij regelen het voor jou!

Waarom Stage Mundo?

Waarom wij van Stage Mundo jou het beste kunnen helpen aan jouw ideale buitenlandstage.

Persoonlijk

Bij Stage Mundo ben je geen nummer. Wij hebben persoonlijk contact met onze klanten. Wij adviseren en coachen jou door het gehele proces. Van het helpen van onze klanten krijgen we energie!

Op maat

Wij werken op maat. Geen één stageaanvraag, persoon of wens is hetzelfde. Wij kijken naar jou en jouw unieke vraag en op basis daarvan zoeken we een geschikte stageplaats.

Ervaring

Stage Mundo is ontstaan door eigen ervaringen. Daarnaast hebben wij al jarenlang ervaring als stagebemiddelingsbureau. Wij weten precies hoe we de beste stageplek en overige zaken kunnen regelen.

Bereikbaar

Wij zijn bereikbaar voor jou, je school en thuisblijvers. Dit kan via telefoon, mail, Skype en WhatsApp. We zijn bereikbaar van 08.00 tot 23.00 uur Nederlandse tijd. Ook hebben we een noodnummer.

Betrouwbaar

Door eigen ervaring weten we dat het belangrijk is dat je als studenten, school of bedrijf samenwerkt met een partij die haar afspraken nakomt en open en eerlijk is. Wij zijn dat!

Ontzorgen

Naast regelen van je stageplek, kunnen we je ook helpen met andere regelzaken. Denk aan huisvesting, vervoer en vergunningen. Wij ontzorgen jou, zodat jij een onvergetelijke ervaring kunt hebben!